Aankomst vanmorgen in Biak

Vanmorgen (ma) veilig aangekomen in Biak, een klein eilandje bovenin West Papoea. We zitten super dicht op de evenaar — hoge luchtvochtigheid — daarom ’s middags siësta tijd omdat het te warm is om iets te doen. Althans, normaal gesproken… we hebben denk ik mazzel want het regent al sinds aankomst en de temperatuur voelt nu redelijk dragelijk aan. Aan de hoeveelheid truien die ik zie, denk ik dat andere deze mening niet delen.

De reis
We zijn al met al 34 uur onderweg geweest en hebben een aantal tijdsbarrières doorbroken. Al de verschillende tijden duizelt ons wel en qwa slaapritme zijn we compleet door elkaar gehusseld. Maar een dag hotel in Jakarta en een heerlijk bedje in Biak heeft ons super geholpen.

12 uur tussenstop met douche en bed!!

De vluchten verliepen allemaal perfect. Tijdens de eerste vlucht (naar Jakarta van 14 uur) zat ik naast een man dat zeker 4 uur aan een SharePoint presentatie zat te werken met zoveel tekst en informatie per sheet dat deze compleet nutteloos was geworden. Tijdens onze stop in Jakarta in de rij voor de douane, heb ik kort een vrouw gesproken uit NL die elk jaar naar de Molukken ging. Ze vond het maar raar dat we nu de tassen gingen halen als we straks toch door zouden vliegen naar Biak.

Bij de bagageband aangekomen was een man bezig tassen op een trollie te plaatsen. Hij zei direct tegen ons dat de tassen doorgestuurd zouden worden naar Biak. Vol verbazing keken we hem aan. Hoe weet hij dat we naar Biak zouden gaan? Hoe weet hij wat onze tassen zijn? Nou ja, aangezien we één van de laatste waren en de tassen niet in zicht geloofde we het wel. Wel blij dat ik wat noodkleding in mijn dagrugzak had gestopt.

Het tweede stuk naar Sultan Hasanuddin International Airport Makassar, zat Hugo naast een Indonesiër dat vol enthousiasme een foto van hem in Nederlandse kledij te Volendam liet zien; was daar laatst geweest. Hij werkte in Jakarta en woonde in Sultan. Bij het verlaten van het vliegtuig — we bleven zitten — vond hij het zo leuk om met Nederlanders te spreken dat hij iedereen ophield met zijn afscheidswoorden.

Hulp
Overal staan mensen klaar om ons op te vangen. Erg relaxed! Rudi de bordjesophouder voor het Jakarta hotel haalde ons op voor de transfer. In Biak zijn er drie mensen die voor ons klaar staan. Iemand van het hotel; Nancie, onze adviseur van reis Papoea tours; Herman, een optionele gids; Mike. Wel een hoop.  Maar morgen hoop ik alleen met Hugo de kust van Biak te verkennen met huurauto.

Eindelijk zee!

Visum & Geluidsoverlast
Herman regelde ondertussen onze reis visum om door Papoea te mogen reizen, en hij had onze route uitgeprint op A4 papier dat net een paar mm groter is dan een A4, en daardoor net niet in onze hoesjes passen😄. Je raadt het niet hè, je raad het niet.

Om 3 uur hoorde we luid het middaggebed schallen over het strand. We zitten letterlijk tegenover het vliegveld dus af en toe een vliegtuig dat opstijgt, is best indrukwekkend. Wel bijzonder hoe snel zelfs door soort dingen wennen. Of we zijn zo moe dat het ons niets meer kan schelen. Dat kan ook.

Relaxed dagje bij hotelletje

3 comments

  1. Ja haha! Schaar check! Hugo: We gaan nu op pad met een chauffeur die we niet verstaan. Wordt lachen. Biak verkennen.

Comments are closed.