The Wild Coast

Tjirp tjirp twirreliee, trii-triiiee teiejj, en een Prrrriiieeehjj verstoren mijn dromen. Langzaam doe ik mijn oren open en luister naar de zonsopgang. 250 verschillende vogels zingen de dageraad tegemoet. Ik draai me voorzichtig om. Met een Hugo naast je is een tentje van 120cm breed prima te doen als je maar voorzichtig te werk ga met de knieën.

We zijn dan eindelijk aangekomen bij de Wild Coast van ZA. De laatste blanke hebben we in Durban gedag gezegd en zijn telkens van de N2 afgedwaald naar de kust.

Jpeg
Chauffeur wissel

Zodra je de N2 verlaat is het heel fijn om een paar goede bandjes en vering te hebben. Behalve loslopende koeien, geiten, ezels, paarden, drempels en mensen op de weg, krijg je nu te maken met zand, kuilen, gaten, stenen en ploeterende VW Golf wagentjes op de niet geasfalteerde weg.

Vol plezier zetten we dan ook de 4×4 aan bij de wildste stukken. En het uitzicht…tja het uitzicht als we dan bij de kust kwamen… prachtige.

Jpeg

We zijn één nacht in mjoda campsite geweest. We waren de enige gasten en het regende deze dag.  Gelukkig was er een overdekt plekje waar wij heerlijk s’avonds op een bankje gezeten hebben om een boekje te lezen en een zelfgemaakte soep te verorberen.

De volgende dag op goed geluk via de N2 verder gereden naar Dwesa-Cwene Nature Reserve. We gebruiken met succes een Afrikaanse App “we camp” om zeker te weten dat er een camping is.

Dermate de reis vordert en het einddoel in zicht komt wordt het spannender. Is er wel een camping hier? Zitten we niet 2 uur rijden verkeerd, aan de verkeerde kant van de rivier? Dat zijn zo de vragen die op z’n reis naar voren komen. Want het is vaak half vijf s’avonds op zulke momenten. Half zes wordt het donker. Daar sta je dan in the middle of nowhere zonder bescherming in Zuid Afrika.

Maar niets is minder waar. Een verbaasd uitziende maar zeer vriendelijke man staat je te woord bij de gate.  Zegt dat het hem spijt dat hij geen card kan accepteren en alleen cash kan aannemen. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien er in velden of wegen geen elektriciteit te bekennen is.

En dit Dwesa park bleek een van de pareltjes van onze reis. Verwacht geen honderden bedienden, elektriciteit en allerlei luxe. Er was eigenlijk helemaal niets, en dat was nou juist het mooie. Het enige wat er was, was de kust, de apen, de vogels en de wind met de eenzame bewaker bij de gate.

Jpeg
Aapje

We waren ook weer de enigste gasten, behalve een leguaan als buurman. Alleen met Pasen en Nieuwjaar in het hier helemaal vol.

Er waren wat beschimmelde muren, maar elke ochtend een schone wc. Hugo wist het zelfs voor elkaar te krijgen om bij de “vrouwen-geiser” te repareren zodat we warm water voor de douche hadden.

Al zitten we in Afrika, de nachten zijn soms erg koud.  Niets is dan lekkerder dan een warme douche voor het slapen gaan. We namen dan wel ons handig batterij-lantaarntje mee, want zoals ik al zei: geen elektriciteit. De geiser werkte dan ook op vonkontsteking en grote oranje gasflessen. We hebben er eentje opgemaakt! Haha.

Nadat de vogeltjes mij gewekt hadden en ik me nog even omdraaide, was het niet veel later dat Hugo de tent uitkroop via het laddertje dat naar beneden liep. Gelijk kwam er een man aan lopen of wij misschien een gids nodig hadden voor een wandeltocht door het park. Dat vonden wij een goed idee.

Via een bospaadje leide hij ons naar prachtige uitzichten, bijzondere “Queen of pearls” vlinders en de neushoornkever. Een van de Mini – big – 5! Hij leidde ons naar een klif vol met gras, waar hij vroeger als kind altijd al ging liggen om te genieten van de walvissen die voorbij kwamen zwemmen.

Jpeg

Deze dag stond er te veel wind om ze dicht bij de kust te zien, maar dat maakte deze plek niet minder bijzonder. Hugo zag nog wel watergespuit in de verte met de verrekijker.

Al met al een fijne en relaxte plek.

Die avond hebben we heeeeerlijk lam gebraaied!

Braaien naast de tent in Dwesa
Braaien naast de tent in Dwesa

Ps. Alle sterren kun je hier zien!!

2 comments

  1. Fijn weer een berichtje. Jullie zijn naar mijn gevoel al lang weg zeg!
    Genieten wel en wat een rust!
    Bekijk die mooie auto maar goed Huug hier staat er ook nog één die je zo kunt verbouwen.

Comments are closed.