Van Addo tot Franshoek

Na de prachtige Wild Coast zijn we via de Sunshine coast doorgereden naar Addo Elephant Park. Dit zou ons laatste Park worden waar we nog een keer het zoekspelletje van de natuur zouden doen.

Familie Poemba doet een toneelstuk.
Familie Poemba doet een toneelstuk. Hij maakt net een buiging.

Hugo liep de hele vakantie al te zeuren om zijn porcupine die hij nog niet gezien had. Op de¬†laatste rit ’s avonds op de night game drive, was hij dan! Hugo zag hem nog net weg porcupijen. Blij. Dag daarna was een leeuw die op de weg besloot te slapen ook wel geinig.

Leeuw tukken in de schaduw
Leeuw tukken in de schaduw

Daarna ging onze roadmovie verder richting Swartberg.

Onderweg visje eten in het surfmekka
Onderweg visje eten in het surfmekka

Het uitzicht was prachtig op Swartberg. We hebben het topje beklommen.

Jpeg
Jpeg

We kwamen bij een paar prachtige campeerplekken terecht. Vooral omdat wij meestal de enige waren.

Jpeg
Camp Lagoon tussen de struisvogelboerdeijen in.

 

Het weer sloeg iets om en het werd 2 dagen 16/18 graden. Maar ook daar weten we wel raad mee. Hugo wist heel kunstig vuurtjes te maken en ach natuurlijk kan ik dat net zo goed maar laat ik niet tussen de man en zijn natuurlijke instincten komen.

Vuurwerk
Vuurwerk

De afgelopen 12 dagen hadden we voornamelijk zelf gekookt dus we besloten in Franshoek een culinaire uitspatting te maken. We hebben hier een tasting gehouden. Het bestond uit 8 gangen (we waren al drie hapjes verder toen onze ober Henry vertelde dat het eerste gerecht zo ging komen…!! Oeps). Dus 11 gangen met Afrikaanse gerechten als invloed/inspiratie. Allemaal met bijzondere wijnen uit de buurt. We rijden al tijdje tussen wijngaarden door.

Camping in Culinair Franshoek
Camping in Culinair Franshoek

Dit was onze camping op loopafstand van het restaurant. Konden we allebei drinken. Pfff dat heb ik geweten de volgende dag. Ik was het niet meer gewend om 9 glazen te drinken… 1/3de vol zei de ober… echt niet! Hartstikke vol! Haha.

Het hoogtepunt was de mini thor hamertje dat ik kreeg om een suikerbel (transparant) kapot te slaan om bij het toetje te komen… geen foto want het was een mobiel vrije ruimte.

4 comments

    1. Hoi mam! Hieperdepiep hoera vandaag jarig. Die suiker belt dat was ook onbegrijpelijk maar echt super bellenblaas van suiker…

  1. Mooi blog gasten. Toffe foto’s ook, ik heb zin om zo richting de kaap te vliegen. Jammer voor jullie, maar toch gezellig dat jullie einde van de week weer terugkomen. geniet nog met volle teugen, goed terugreis en tot binnenkort! Grtjs, Aad

Comments are closed.